Csak semmi futurisztikus feltét

 Egyszer pizzát rendeltünk egy közös délutánon a barátaimmal és Péter volt a telefonnál. Kb. 4-5 pizzáról volt szó, s a rendelés végén Péter hozzátette a felszolgálónak, "Csak semmi futurisztikus feltét". Már 2 órája vártunk, de a pizza nem jött. Újra telefonált és azt mondták, hogy nem vették komolyan a rendelést az utolsó mondata miatt. Amíg nem kérünk "semmi futurisztikus feltétet" addig lelki, szellemi téren sem vesz bennünket senki komolyan.  

Tarzuszi Pál vallási fanatikus terrorista volt aki szentül meg volt győződve arról , hogy embertársai, Jézus követőinek meggyilkolásával egyenesen Isten akaratát hajtja végre. Nem tudta, hogy amíg nem nyeri el a valódi üdvösséget addig az ősi kígyó uralma alatt van, fogolyként, megkötözötten.

Arra hívlak kedves olvasó, hogy, ha érdekel, nézzünk utána közösen, mi is az az üdvösség, "a futurisztikus feltét" ami sokakat nem érdekel, sokan körömszakadtáig érte hajtanak, de nem érik el, mások pedig ingyen jutalmul nyerik el. Ha a létezésedet többnek gondolod, mint hús és vér, idegpályákon futó ingeráramok fizikai, biokémiai működése, akkor talán elgondolkozol ezen.




17Felöltötte az igazságot mint páncélt, a szabadítás sisakja volt a fején. A bosszúállás ruháit öltötte magára, felindulása mint köpeny borul rá. 18Amilyenek voltak a tettek, aszerint fog megfizetni. Haraggal fizet ellenfeleinek, tetteik szerint ellenségeinek, tetteik szerint fizet meg a szigeteknek. 19Félni fogják az ÚR nevét napnyugaton, és dicsőségét napkeleten, amikor eljön, mint egy sebes folyam, amelyet az ÚR szele korbácsolt föl. 20De eljön Sionhoz a Megváltó, Jákób megtérő bűnöseihez! – így szól az ÚR.21Ilyen szövetségem van velük – mondja az ÚR: Lelkem, mely rajtad nyugszik, és igéim, amelyeket szádba adtam, nem fogynak ki a szádból, utódod szájából és utódod utódainak a szájából, mostantól fogva mindörökké – mondja az ÚR.(Ézsaiás próféta könyve 59. fejezet)

Ma beszélgettem egy költő barátommal Danival és megemlítette, milyen nehéz is gyerekeknek verset írni. Legyen benne a felnőtt életről szóló tanítás úgy a sorok között, hogy azt a gyermek megértse, ne rettenjen meg a hallottaktól. Egy ágy alatti szörnyről írt verset, s az olyan élethűre sikerült, hogy így nem lehet gyerekeknek közre adni. Meg kell próbálni finomítani rajta anélkül, hogy elbagatelizálná a dolgot. Isten a Bibliában nekünk is bemutat egy szörnyet úgy, hogy csak annyira féljünk tőle amennyire kell, és azt is megtanítja, hogy miként harcolhatunk ellene, miként győzhető le.

Fegyverek és erő nélkül nem lehet harcolni. Az erőt ebben a harcban Isten lelke adja, amely a megtérésünket követően a miénk lesz, bennünk lakik. Aki nem hisz Jézusban ott nem ez a lélek az úr. Isten lelke az Igazság Lelkének is neveztetik, s ezt a páncélt , más helyütt ezt az övet mutatja meg nekünk, mint a bűn a sátán elleni harc erőforrásaként. Nem minden fegyverzetről fogunk most beszélni. Emlékszünk a futurisztikus példára? Onnantól fog bennünket komolyan venni az ellenség, amikor hinni kezdünk Jézusban. Mert akkor már veszélyesek leszünk rá nézve, hatalmat kapunk ellene.

17Vegyétek fel az üdvösség sisakját is, és a Lélek kardját, amely Isten beszéde. (Pál levele az efezusiakhoz 6. fejezet)

Üdvösségünk feltételei, hogy megtérve beengedjük a szívünkbe a Szentlelket, higgyünk a megváltóban. Mert ekkor nyerjük el az élet koronáját, az üdvösség sisakját. Amíg nincs meg az üdvösség addig ki vagyunk szolgáltatva a gonosz lelkeknek, s az ő vezérüknek. Az üdvösség sisakja már nem engedi, hogy az Isten számára készült templomunkban, a szívünkben garázdálkodjanak. Ennek a szívnek a helye a fejünkben van, nem a mellkasunkban. Lelki, szellemi téren ez a legsebezhetőbb pontunk. Bár lelki határainkon kívül kerül az ellenség, nem fogja ostrom és harc nélkül a vereségét elfogadni.

Jobb kezében hét csillagot tartott, szájából kétélű éles kard jött ki, és tekintete olyan volt, mint amikor a nap teljes erejével ragyog. (Jel 1:16)


Harc nemcsak védekezésből áll, hanem támadásból is. Maga a Lélek esedezik értünk kimondhatatlan fohászkodásokkal. Nem egyedül harcolunk, mert van amit mi nem látunk. De a harcban ránk is szükség van. Isten beszéde él bennünk, ha rendszeresen táplálkozunk vele, hisz Jézus maga tanítja, hogy nemcsak kenyérrel él az ember, hanem  minden igével ami Isten szájából származik. Ezt pont a sátánnak mondja, amikor az megkísérti Őt. Miért engedte Jézus, hogy megkísértse Őt az ellenség? Mert minket akart vele tanítani, hogy miként harcoljunk ellene.

Ha nagyon egyszerűen akarunk fogalmazni, és ez Isten célja egyébként, egyre inkább Jézusra kell hasonlítani. Egy szellemi harcban a kimondott szavakkal, gondolatinkkal harcolunk. A gyűlölet, a hazugság, a beteges kéjvágy démonjai ellen. Jézus valódi, nem önkéntes lekorlátozásában megjelenő alakja a Jelenések 1:16 ban mutatkozik meg. Az Atya Jézushoz hasonlóvá akar formálni bennünket és ehhez sokféle eszközt felhasznál, de leginkább igéjét és saját példáit a cselekvésre.

19gyermekeim, akiket újra fájdalmak között szülök meg, amíg kiformálódik bennetek Krisztus. (Pál levele a galatákhoz 4. fejezet)

Az Úr erőssé és legyőzhetetlenné akar tenni bennünket, de egyben szolgává is, aki önként vállalja a szolgaságot. Nem kérkedik erejével, hanem "megmossa a lábadat." A szentek felé szolgálni, a sátán ellen harcolni, ez a kettős feladat.

27Aki pedig a szíveket vizsgálja, tudja, mi a Lélek szándéka, mert Isten szerint jár közben a szentekért. (Pál levele a rómaiakhoz 8. fejezet)

Nem a "szentek" járnak közben értünk az Atyánál, hanem Jézus a szentekért. A szentek azok az emberek akiknek üdvösségük van. Akik hisznek a feltámadásban, hogy minden bűnért ki lett fizetve az ár. Jézus szentelt fel bennünket királyi papsággá.

Kérjétek minden nap az erőt, hogy Isten fiainak neveztessetek és tudjátok cselekedni az igazságot! Ez az igazság elég futurisztikus, mert enged a jövőbe látni, lelkileg modern, innovatív és megújít minket.

10Erről ismerhetők föl Isten fiai és az ördög fiai: mindaz, aki nem cselekszik igazságot, nem Istentől való, de az sem, aki testvérét nem szereti.(János első levele 3. fejezet)



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Látogatás a "Mágusiskolában"

Nem értik a kegyelmet

A szorongók evangéliuma