Vezet az Isten?

Vezet az Isten?




Ezt a bejegyzést azoknak teszem közzé, akiknek már volt személyes találkozásuk és beszélgetésük hosszabb rövidebb módon Istennel és az Egyházzal.
 Alábbi írás 2017.05.30-án született.



Kedvesek,

Én azt tapasztalom nap, mint nap az életemben, hogy vezet az Isten. A feleségem sokszor mondta nekem régebben, hogy bezzeg őt nem. Nem igazán szemrehányás volt ebben, inkább az, hogy nem vette észre, nem rakta ki az antennát a tetőre.  Amióta mai igét olvasunk együtt már nem csak a vasárnapi istentiszteleten tud minket megszólítani. Nem csak azokon az embereken keresztül akiket hozzánk küld. Ugye most lehetne mondani, hogy á ez bolondokat beszél, talán édes bortól részegült meg? Döntsétek el ti magatok, én csak azt mondom el amit átéltem ma is. Olvassuk el együtt az igét.

Mózes második könyve 13. fejezet

21Az ÚR pedig előttük ment nappal felhőoszlopban, hogy vezesse őket az úton, éjjel meg tűzoszlopban, hogy világítson nekik, és éjjel-nappal mehessenek.

Képtalálat a következőre: „felhőoszlop”

Szóval a feleségem tanár és a Litéri Református Általános Iskolában tanít magyar nyelv és irodalmat, etikát.  Ma a 8. osztályosokat vizsgáztatja, szóbelizni fognak. Szerintem ezekben a percekben is tart a vizsga. Ez az első év, hogy az iskolában a végzősöknek év végi vizsgát tartanak. Természetes, hogy a diákok és a szüleik közül sem rajong mindenki az ötletért, félnek a megmérettetéstől. Ez a megmérettetés azonban nem csak a gyermekeké, hanem a felkészítő tanáré is, és Csilla nagyon is izgul miattuk. Mind a tudásuk, mind a viselkedésük tekintetében. Isten így szólította meg a feleségemet ma reggel:



Itt és most Csilla személyesen meg lett szólítva? Naná, hogy meg! Mire készítette fel? Ma ki fog derülni. Tökéletes időzítéssel, úgy, hogy az Úr ismeri gondolatainkat, az idő felett áll, terelget minket, meghagyva szabad akaratunkat. Ha imádkozol hozzá és figyeled azokat a forrásokat ahonnan meg szeretne szólítani téged mindezt te is meg fogod tapasztalni. Nem egyszer, nem kétszer, sokszor. Ezután már nem lesz kétséged afelől, hogy előtted jár. Egy felelősséged azonban neked is van, ne téveszd szem elől a felhőoszlopot, kövesd őt, hogy a tűzoszlop világosságában maradj.  Ez nem könnyű, tudva, hogy a másik oldal is dolgozik. Tartsunk ki és legyünk Krisztus követői J

Testvéri szeretettel,

Farkas Csaba

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Látogatás a "Mágusiskolában"

Hű barátunk

Nem értik a kegyelmet