Legyetek éberek!


Kedvesek,

Talán mindenkinek megfontolandó, érdekes lehet.

Magyar Bibliatársulat újfordítású Bibliája (2014) Pál levele az efezusiakhoz 6. fejezet



 Isten fegyverzetének felöltése

10Végül pedig: erősödjetek meg az Úrban és az ő hatalmas erejében. 11Öltsétek magatokra Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az ördög mesterkedéseivel szemben. 12Mert mi nem test és vér ellen harcolunk, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak. 13Éppen ezért vegyétek fel Isten fegyverzetét, hogy ellenállhassatok a gonosz napon, és mindent leküzdve megállhassatok. 14Álljatok meg tehát, felövezve derekatokat igazságszeretettel, és magatokra öltve a megigazulás páncélját, 15sarut húzva lábatokra, készen a békesség evangéliuma hirdetésére. 16Vegyétek fel mindezekhez a hit pajzsát, amellyel kiolthatjátok a gonosznak minden tüzes nyilát. 17Vegyétek fel az üdvösség sisakját is, és a Lélek kardját, amely Isten beszéde. 18Minden imádságotokban és könyörgésetekben imádkozzatok mindenkor a Lélek által, és legyetek éberek, teljes állhatatossággal könyörögve valamennyi szentért; 19és énértem is, hogy adassék nekem az ige, ha szóra nyitom a számat, hogy bátran ismertessem meg az evangélium titkát, 20amelynek követe vagyok bilincsben is, hogy bátorságom legyen azt úgy hirdetni, ahogyan kell.

Nagyon sajnálatosnak tartom, hogy igazságszeretetről, megigazulásról, békességről, hitről, a gonoszság elleni harcról beszélni a legtöbb ember előtt csak a gúnyt és megvetést kiváltva lehet. Persze hogy is lehetne másként, ha már azzal vannak átitatva ami ellen küzdeni szeretnénk. Sokan keressük a megfoghatatlant, érzékelünk vmit amit nem tudunk leírni. Azonban hálás vagyok Istennek azért, hogy vannak még olyanok akik meghallgatnak. Értetek vagyok hálás.
Biztatlak benneteket, hogy tartsunk ki ezek mellett az értékek mellett és ne vessétek el azt a gondolatot, hogy van Valaki aki összegyűjtötte a Bibliában életünk minden problémájára azt a tudást ami segíteni tud, ha elfogadjuk, élünk vele. Nem a külsőség, meg a díszlet számít ( szimpatikus-e a pap, meg a lelkész, katolikus, evangélikus, református, baptista, stb gyülekezet), csak az a lényeg, hogy a tartalomban felismered-e a saját életed. Amíg az egyházak (és annak tagjai) miatt akar vki Isten mellett vagy nélküle döntést hozni, rossz úton halad szerintem. Ha szíved szerint érzed, hogy Isten van, dönts őmiatta valamelyik felekezet, közösség mellett vagy ha ettől még tartasz, dönts először Isten mellett. Ezernyi akadály meg csábító ajánlat közül, fényes , csillogó, sokat ígérő között fogod csak megtalálni, amik el akarnak folyton téríteni. A spiritualizmusnak több formája van, amelyek közül sok tartozik erők és hatalmak…, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei” közé. Lehet, hogy először meg kell ezeket ismerned, hogy választani tudj? Ezt nem vitatom.

De „legyetek éberek” !

Keresztény testvéri szeretettel:

Farkas Csaba

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Látogatás a "Mágusiskolában"

Hű barátunk

Nem értik a kegyelmet