Az illatáldozati oltár

Az illatáldozati oltárról kell ma írnom, ezt helyezte a szívemre az Isten. Hogy hogyan? Ez egy erőszak nélküli belső kényszer, meg kell tennem.
 6Mert ezt mondta nekem az ÚR: Menj, állíts őrszemet; amit lát, jelentse! (Ézsaiás próféta könyve 21. fejezet)
 Mostanában azt látom, hogy sokan keresnek valamit ami boldogságot és békét ígér. Pl. indiai jógik, guruk és egyéb tanítók tanításai és árajánlatai lepték el a netet, mert van rá kereslet. Több általam kereszténynek ismert ismerősöm is buzgón tetszikeli ezeket. Persze, nem mindenki tartja magát kereszténynek, sőt egyáltalán nem gondolkodik az identitásán. Innen is egy kicsi onnan is egy kicsi, ami jól esik az jöhet, ami inkább kínos, azt a részét meg felejtsük el.
 Azt gondolom írnom kell arról kik is vagyunk mi Isten számára.
 19Avagy nem tudjátok-é, hogy a ti testetek a bennetek lakozó Szent Léleknek temploma, a melyet Istentől nyertetek; és nem a magatokéi vagytok? (Pál apostolnak a korinthusbeliekhez írt első levele 6. fejezet)
 Szóval kedves testvérek, nem tudjátok-é, hogy ez így van? Isten mindent előre leszögezett a nekünk is szánt írásokban. Lehet, hogy üres még a te templomod, de attól az még Istené.
 8Az őrszem felordított, akár egy oroszlán: Uram, őrhelyemen állok mindennap, őrségen állok minden éjjel! 9Jönnek már! Emberek menete, harci kocsik, elébük két-két ló befogva! Akkor megszólalt, és ezt mondta: Elesett, elesett Babilon! Minden istenszobra a földön hever összetörve! 10Ó, agyoncsépelt és megtiport népem! Amit a Seregek URától, Izráel Istenétől hallottam, azt jelentettem nektek. (Ézsaiás próféta könyve 21. fejezet)
 Én is igyekszem az őrhelyemre állni és felhívni a figyelmet azokra a dolgokra amit hitem szerint a lélek üzen számomra és számotokra. Nem szeretném, hogy agyoncsépelt és megtiport nép lennétek. Hogy ez mit jelenthet manapság azt a fantáziátokra bízom.
 Állandó illatáldozat legyen ez az ÚR színe előtt nemzedékről nemzedékre! 9Ne mutassatok be azon idegen illatáldozatot, se égőáldozatot, se ételáldozatot; italáldozatot se öntsetek arra!... Igen szent ez az ÚR előtt. (Mózes második könyve, 30. fejezet.)
 Bár  mindez igen korán leíratott és akkor Izráel népéhez szólt, jó ha igyekszünk megismerni belőle Istent.
hála legyen Istennek, aki Krisztus ereje által mindenkor diadalra vezet bennünket, és ismeretének illatát terjeszti általunk mindenütt. 15Mert Krisztus jó illata vagyunk Isten dicsőségére az üdvözülők és az elkárhozók között: 16ezeknek a halál illata halálra, azoknak az élet illata életre. (Pál második levele a korinthusiakhoz 2. fejezet)
Azért idézek sokat a Bibliából, mert nem a saját agyszüleményeimre támaszkodom, hanem Isten kijelentéseire. Bizony lehetünk jó illat és orrfacsaró bűz is, dögszag.
 1Jaj Aríélnek, Aríélnek, a városnak, ahol Dávid táborozott! Évek telnek egymás után, ünnepek váltják egymást, 2azután ostromot indítok Aríél ellen. Akkor lesz nagy sírás-rívás, mert égő oltárrá teszem.3Táborral veszlek körül, sáncot vonok köréd, felállítom az ostromműveket. 4Megalázottan fogsz beszélni a földön, és megtörten hangzik szavad a porból. Olyan lesz a hangod, mint a föld alatti kísérteté, és szavad a porból suttog. 5De ízzé-porrá törik ellenségeid serege, a szálló pelyvához hasonló lesz az erőszakosok hada. Egy szempillantás alatt következik be! 6Mert a Seregek URa meglátogat téged mennydörgés, földrengés, nagy zúgás, viharos forgószél és emésztő tűz lángjai között. 7Olyan lesz, mint az álom, mint egy éjszakai látomás valamennyi nép serege, amely Aríél ellen hadakozott, és mindazok, akik ostromot indítottak hadereje és sziklavára ellen. 8Mint az éhező, aki azt álmodja, hogy eszik, de ha fölébred, üres a gyomra, vagy mint a szomjazó, aki azt álmodja, hogy iszik, de ha fölébred, eltikkadt és szomjas, úgy jár a népek egész serege, amely Sion hegye ellen hadakozott. (Ézsaiás próféta könyve 29. fejezet)
 Súlyos sorok, de nem azzal teszek jót nektek kedves olvasók, ha mézesmázas hamis képet festek számotokra Istenről. Aríél héberül azt jelenti tűzáldozati oltár, tűzhely és egyben Isten népét is jelenti. Kicsoda Isten népe? Nem csak Izráel. Mit ír erről a Biblia?
 26Az egész emberi nemzetséget egy vérből teremtette, hogy lakjon az egész föld színén, meghatározta elrendelt idejüket és lakóhelyük határait, 27hogy keressék az Istent, hátha kitapinthatják és megtalálhatják, hiszen nincs messzire egyikünktől sem, 28mert őbenne élünk, mozgunk és vagyunk. Ahogy a ti költőitek közül is mondták némelyek: „Bizony, az ő nemzetsége vagyunk.”
29Mivel tehát az Isten nemzetsége vagyunk, nem szabad azt hinnünk, hogy aranyhoz vagy ezüsthöz vagy kőhöz, művészi alkotáshoz vagy emberi elképzeléshez hasonló az istenség. 30A tudatlanság időszakait ugyan elnézte Isten, de most azt hirdeti az embereknek, hogy mindenki mindenütt térjen meg. 31Azért rendelt egy napot, amelyen igazságos ítéletet mond majd az egész földkerekség fölött egy férfi által (Jézus által a szerk.), akit erre kiválasztott, akiről bizonyságot adott mindenki előtt azáltal, hogy feltámasztotta a halálból.
32Amikor a halottak feltámadásáról hallottak, egyesek gúnyolódtak, mások pedig azt mondták: Majd meghallgatunk erről máskor is. 33Pál ezután eltávozott közülük. 34Néhány férfi azonban csatlakozott hozzá, és hívővé lett: közöttük az areopágita Dionísziosz is, egy Damarisz nevű asszony és velük együtt mások. (Az apostolok cselekedetei 17. fejezet)
 Meg szerettem volna erősíteni, hogy ez rólunk is szól rólam és rólad is kedves olvasó. Most kanyarodjunk vissza az oltárhoz. Bizony Áron fiai is idegen tüzet vittek az áldozati oltárra és elpusztultak (ezt most nem idézem). Az idegen tűz azt jelenti, hogy ők gyújtották meg, nem Istentől való volt a tűz. Értsük jól, a tűz amiről szó van Isten lelke, a Szentlélek, vagy valamely más szellemi lény lelke. Jézus mondja,
 49Azért jöttem, hogy tüzet bocsássak a földre, és mennyire szeretném, ha már lángolna! ... 51Azt gondoljátok, azért jöttem, hogy békességet hozzak a földre? Mondom nektek: semmiképpen, hanem inkább meghasonlást. ( Lukács evangéliuma 12. fejezet)
 Ez egybevág Ézsaiás fentebb olvasott jövendölésével, miszerint a seregek Ura meglátogat téged emésztő tűz lángjai között. Vegyük észre, hogy a Szentlélek kitöltéséről van szó, amelyet, ha megkaptok mindent elemészt bennetek ami nem Istennek tetsző, szent áldozat. Ehhez bizony előfordulhat, hogy porig leszel alázva, s már csak onnan suttogsz. Isten ostromolni fog téged. Addig hadakozik ellened amíg mindent amit magadban hordozol (idegen Istenek tanítása vétkezve a tízparancsolat ellen) és számára utálatos le nem rombol. A kérdés az együtt akarsz pusztulni a bálványaiddal, vagy inkább megmenekülsz? Amint az apostolok cselekedetei 17. fejezetében olvassuk volt aki megtért, volt aki gúnyolódott vagy nem hitte el amit hirdettek neki. Én kérlek benneteket, hogy higgyetek!
 1Kérlek azért titeket, testvéreim, az Isten irgalmasságára, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda magatokat élő, szent, Istennek tetsző áldozatul, 2és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek, mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes. (Pál levele a rómaiakhoz 12. fejezet)
Hogy ez mit is jelent? Miközben Isten elkezdi kiégetni belőled a szennyet, esélyt ad irgalomból.
 57De miért nem ítélitek meg magatoktól is, hogy mi a helyes? 58Amikor ellenfeleddel az elöljáró elé mégy, még útközben igyekezz megegyezni vele, nehogy a bíró elé hurcoljon, és a bíró átadjon a börtönőrnek, a börtönőr pedig tömlöcbe vessen téged. 59Mondom neked, nem jössz ki onnan addig, amíg meg nem adod az utolsó fillért is. (Lukács evangéliuma 12. fejezet)
 Ha magadtól azt mondod, elismerem, hogy vétkeztem ellened Uram, kérlek töltsd ki szívemet a te Lelkeddel akkor nem kell tovább ostromolnia. Akkor nem kell végül elpusztulnod amikor az Ő ígérete szerint eljön az utolsó napon. Erre addig van esélyed amíg ezen a földön élsz. Alábbi dicsőítő dal így fogalmazza meg ezt az állapotot.

Ez a Hús-Vér templom Érted épült,
Neked ég a tűz, bennt oltárainál.
Ez a Hús-Vér templom Téged dícsér,
Szívem minden húrja rólad muzsikál...

 Remélem rajtatok is beteljesedik az ígéret,
16Vagy mi egyezése Isten templomának bálványokkal? Mert ti az élő Istennek temploma vagytok, a mint az Isten mondotta: Lakozom bennök és közöttük járok; és leszek nékik Istenök, és ők én népem lesznek. (Pál apostolnak a korinthusbeliekhez írt második levele 6. fejezet

Úgy legyen!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Látogatás a "Mágusiskolában"

Hű barátunk

Nem értik a kegyelmet