Kézmosás közben

Kedvesek,

Mostanság napjában sokszor kezet mosok itt a munkahelyemen. Igyekszem betartani az előírásokat. Kézmosás után egy darabig összekulcsolva tartom a kezem, mert ezt láttam már sokszor orvosoktól a bemosakodáskor. Így biztos nem nyúlok semmihez evés előtt stb. Azt hiszem az erre fordított időben van időnk megszólítani Istent is.



14Kérünk titeket, testvéreink, intsétek a tétlenkedőket, biztassátok a bátortalanokat, karoljátok fel az erőtleneket, legyetek türelmesek mindenkihez. 15Vigyázzatok, hogy senki se fizessen a rosszért rosszal, hanem törekedjetek mindenkor a jóra egymás és mindenki iránt. 16Mindenkor örüljetek, 17szüntelenül imádkozzatok, 18mindenért hálát adjatok, mert ez Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra. ( Pál első levele a thesszalonikaiakhoz 5. fejezet)

Nem egyszerű kérés és biztos nem tudjuk folyamatosan betartani. De kézmosáskor jusson eszedbe a kollégáidért és önmagadért is hálát adni és könyörögni. A munícióért, bátorságért ami erőt ad a munkához, a fáradtságért ami el tud altatni este, egy újabb napért amiben majd cselekedhetsz. Hozzátok elő a betegeket is Isten elé. Veletek lesz a  Csodálatos Tanácsos, az  Erős Isten, az Örökkévaló Atya, a Békesség Fejedelme. 

28Ne féljetek azoktól, akik a testet megölik, de a lelket meg nem ölhetik. Inkább attól féljetek, aki mind a lelket, mind a testet elpusztíthatja a gyehennában.
29Nem úgy van, hogy két verebet adnak egy fillérért, de egy sem esik le közülük a földre Atyátok tudta nélkül? 30Nektek pedig még a hajatok szála is mind számon van tartva. 31Ne féljetek tehát: ti sok verébnél értékesebbek vagytok. (Máté evangéliuma 10. fejezet)

Imádkozzunk:

Urunk Jézus Krisztus! Hálát adunk az életünkért, a munkánkért, a munkatársainkért, barátainkért, szeretteinkért akikre nap, mint nap számíthatunk. Kérlek add nekünk az erő, a szeretet és a józanság lelkét! Kérünk légy jelen velünk egész nap minden pillanatunkban, segítsd kezeinket és gondolatainkat! Gyógyítsd a betegeket, vígasztald a haldoklókat akaratod szerint.

Úgy legyen!

Szeretettel: Farkas Csaba

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Látogatás a "Mágusiskolában"

Nem értik a kegyelmet

A szorongók evangéliuma