Világosság online

Kedvesek,

Már egy ideje foglalkoztat a gondolat, hogy videobejegyzéssel bővítsem a Mert hiszek blogot. Többetekkel péntek reggelenként találkozni szoktunk a munkahelyünkön rendelkezésre álló kápolnában, de erre most bizonytalan ideig nincs lehetőség, ezért elérkezettnek tartom az időt, hogy belevágjak ebbe a feladatba. Amikor próbaképpen csak úgy csinálni akartam valamit eszembe jutott, hogy miként jelenítsem meg a bibliai igehelyeket amiről beszélni szeretnék nektek. Spontán módon a Máté 5:14 jutott eszembe, no talán nem azért, met egyikőtök kisfiának sokat emlegetett barátját is Máténak hívják, bár ki tudja? A biztonság kedvéért meg is néztem mi ez az igeszakasz, a teljes bekezdést olvasom, mert így kerekedik ki igazán egésszé.

Só és világosság (Mk 9,50; 4,21; Lk 14,34-35; 8,16; 11,33)

13Ti vagytok a föld sója. Ha pedig a só megízetlenül, mivel lehetne ízét visszaadni? Semmire sem való már, csak arra, hogy kidobják, és eltapossák az emberek. 14Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város. 15Lámpást sem azért gyújtanak, hogy a véka alá tegyék, hanem a lámpatartóra, hogy világítson mindenkinek a házban. 16Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.



Azt hiszem, hogy igazán hálás lehetek a Szentléleknek, mert most is csodálatos tanácsos. Most is meg kell próbálnunk ízt vinni ebbe a világba, egymás életébe még akkor is, ha személyesen nem tudunk közösséget alkotni egymással. Igazi kihívás ez, mert nem vagyunk tökéletesek, nem tudunk médiaszereplői magasságokba emelkedni, bár az a helyzet, hogy olykor ez inkább mélység, amiből jobb megmenekülni. Mózes így ír a mélységről:

1Akkor ezt az éneket énekelte Mózes Izráel fiaival együtt az ÚRnak: Éneket mondok az ÚRnak, mert igen felséges, lovat lovasával a tengerbe vetett. 2Erőm és énekem az ÚR, megszabadított engem. Ő az én Istenem, őt dicsőítem, atyám Istene, őt magasztalom. 3Az ÚR vitéz harcos, „az ÚR” az ő neve. 4Szekereit, hadát a fáraónak tengerbe vetette, válogatott, legjobb harcosai belevesztek a Vörös-tengerbe. 5Elborította őket a mélység, kőként szálltak a mélybe. (Mózes második könyve 15. fejezet)



Tudjátok sok olyan hír olvasható vagy nézhető a médiában ami a mélységbe akar rántani oda, ahova már ők maguk is tartanak. Azonban az Úr vitéz harcos és megmenti az övéit. Nem azt mondom, hogy nem kell tájékozódni, de ne a mélységre, hanem a hegyen épült városra figyeljetek! Azokra az emberekre akik biztatnak és vigasztalnak, azokra akik ellátják a betegeket, azokra akik rád mosolyognak és Istent magasztalják. Legyetek ti is só, legyetek ti is világosság Jézus nevében!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Látogatás a "Mágusiskolában"

Nem értik a kegyelmet

A szorongók evangéliuma