Büszkeség vagy dicsőség?

A szivárvány központi témakör az interneten. Miért pont ez a természeti jelenség ilyen érdekes sokunk számára? Egyértelműen két tábor van jelenleg és úgy tűnik, mintha a különböző társadalmi csoportok szeretnék kisajátítani ezt a maguk számára. 

Nézzük a magukat Jézust követőnek vallók jellemző állásfoglalását:

28A körülötte levő fényözön olyannak látszott, mint a szivárvány, amely a felhőkön szokott lenni esős napon. Ilyen volt az ÚR dicsőségének a látványa. Amikor megláttam, arcra borultam, és hallottam, hogy valaki megszólal. (Ezékiel próféta könyve 1. fejezet)

"az ÚR dicsőségének a látványa"


Nemrég volt a 26. Budapest Pride. Ugyanezen jelképhez fűződő felirat egy plakáton a sajtó beszámolója szerint:

„A szerelem valóság, Isten csak mese”  (forrás: index.hu )

De vajon ugyanezen jelképről van-e szó, vagy csak hasonlóról? Nézegettem ezt a két szivárványt és az egyik 7 színből állt, a másik 6 -ból. A világoskék, amelyet égkéknek vagy a víz szimbólumának is tekinthetünk, nincs rajta a melegközösség jelképén.

Ha összevetjük a két szivárványt, akkor saját meglátásom szerint - amivel nem kell egyetérteni, hisz szabadok vagyunk gondolkodni és állást foglalni egyelőre még az identitásunktól függetlenül  - utóbbiból hiányzik valami, de inkább valaki. Isten dicsősége az. A teljesség száma hét és nem hat. Nem hiszem, hogy tudatos lett volna a mozgalom részéről ez a dolog, de mégis így van. Minden Istennel együtt lesz teljes, ekkor egészül ki a töredékes teljessé, megszentelődik mindaz, ami Isten hiányát szenvedi.

2A hetedik napra elkészült Isten a maga alkotó munkájával, és megpihent a hetedik napon egész alkotó munkája után. 3Azután megáldotta Isten a hetedik napot, és megszentelte azt, mert azon pihent meg Isten egész teremtő és alkotó munkája után.(Mózes első könyve 2. fejezet)

 Sokat gondolkoztam  azon, hogy merjek-e erről írni, véleményt formálni egyáltalán? Jobb lett volna, ha hallgatok és nem haragítok magamra senkit? Ettől én most gyűlöletkeltő vagy homofób leszek? Én nem gyűlölöm az embereket. Sokukat nehéz elviselni, mint ahogy többek számára bizonyára engem is, de ez nem egyenlő a gyűlölettel. Én a Bibliát választottam az életem alapjául, az ebben leírtak szerinti igazságban hiszek. Mire hívott el Isten igéje?

15Ezért tehát, testvéreim, álljatok szilárdan, és ragaszkodjatok azokhoz a hagyományokhoz, amelyeket akár beszédünkből, akár levelünkből tanultatok. (Pál második levele a thesszalonikaiakhoz 2. fejezet)

A keresztyény ember így részesülhet Krisztus dicsőségében.

Annyi mindenkivel akar ma a világ toleráns lenni, jó lenne tehát, ha minket is megértenének. Korábban már leírtam a Mi tennél, ha ... bejegyzésemben, hogy egy Jézust követő ember nem gyűlölködhet. Erre nincs felhatalmazása, nekünk minden bűn ellen küzdenünk kell. El kell mondani Isten igazságait az embereknek azzal a szándékkal, hogy ha saját akaratukból befogadják azokat akkor üdvözülhessenek, Istennel újra kapcsolatba kerülhessenek. Mi választ el bennünket Istentől? Mi és ki! Egy kommentelő a facebookon kifejtette nekem, hogy orvoshoz kellene fordulnom, gondolom nem tart százasnak. Mások a keserűségüket fejezték ki a romlott világ miatt és megkérdeznék Istent: "Isten, miért tetted ezt?" Vagy egyenesen vádolnák, a walesi bárdokhoz hasonlóan: "Isten, te tetted ezt!" Drága felebarátaim! Ez nem így van. Isten parancsa ez:

9Mert ez a parancsolat: „ne paráználkodj, ne ölj, ne lopj, ne kívánd a másét”, és bármi más parancsolat ebben az igében foglalható össze: „Szeresd felebarátodat, mint magadat!”(Pál levele a rómaiakhoz 13. fejezet)

Csak akkor szereted magadat és másokat jól és igazán, ha Isten törvényeit betartva élsz és viselkedsz velük. Ez válik csak a javukra.

Tudjátok, lehet, hogy egyszer a Jézust követő emberek - az egyház - teljesen eltűnik a világról egy időre, hogy aztán visszatérve a világ tűnjön el örökre.

Az Úr eljövetelét megelőzi a törvénytipró

21Ami pedig a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelét és a hozzá való gyülekezésünket illeti, arra kérünk titeket, testvéreim, 2hogy ne veszítsétek el egyhamar józanságotokat, és ne rémítsen meg benneteket sem prófécia, sem beszéd, sem nekünk tulajdonított levél, mintha az Úr napja már itt volna. 3Senki semmiféle módon ne vezessen félre titeket. Mert az Úr napját megelőzi a hittől való elszakadás, amikor megjelenik a törvénytipró, a kárhozat fia. 4Ez majd ellene támad, és fölébe emeli magát mindennek, amit istennek vagy szentnek mondanak, úgyhogy beül az Isten templomába is, azt állítva magáról, hogy ő isten. 5Nem emlékeztek rá, hogy még amikor nálatok voltam, megmondtam nektek mindezt? 6És tudjátok, hogy mi az, ami most még visszatartja, hogy csak a maga idejében jelenjék meg. 7A törvénytiprás titokban már folyik, csakhogy annak, aki azt most még visszatartja, el kell tűnnie az útból. 8És akkor jelenik meg nyíltan a törvénytipró, akit az Úr Jézus meg fog ölni szájának leheletével, és meg fog semmisíteni eljövetelének fenségével. 9Mert ennek a törvénytiprónak az eljövetele a Sátán munkája a hazugság minden hatalmával, jelével és csodájával 10és a gonoszság mindenféle csalásával azok számára, akik elvesznek, akik nem szerették az igazságot, hogy általa üdvözüljenek. 11Ezért szolgáltatja ki őket Isten a tévelygés hatalmának, hogy higgyenek a hazugságnak, 12és ezáltal mindazok elvegyék ítéletüket, akik nem hittek az igazságnak, hanem a hamisságban gyönyörködtek. ((Pál második levele a thesszalonikaiakhoz 2. fejezet))

A bűn egyre inkább növekszik testvéreim, felebarátaim. Sok dolog van ami helytelen az Isten törvénye szerint, nem csak a szexuális életünk Isten törvényén kívüli megélése. De valahogy ennek véleményem szerint a hatszínű zászló lett a jelképe. Lehetne bármi más is, a világot nem mi irányítjuk, gondolkozzunk a mennyei perspektívákban is. Egyházon kívül és belül, emberenként, egyen-egyenként sokan buknak el, vagy sohasem szabadulnak meg a megkötözöttségükből. De vannak olyanok,  akiknek sikerül. Vannak alkoholisták, akik többé nem isznak, vannak nagyszájúak, akik többé nem káromkodnak és vannak biszexuálisak,  akik többé nem érintenek mást a feleségükön vagy a férjükön kívül. Ettől ők még alkoholisták, káromkodók, biszexuálisok maradnak, de megváltozik valami. Jézussal immár van erejük bűn nélkül élni, amíg ragaszkodnak Krisztushoz és állandó a kapcsolatuk vele. Ilyenkor aztán van ostrom a Szentlélek templomában, mert a világ fejedelme nagyon pályázik arra a pozícióra mindannyiunk szívében.

Szerintem egyre inkább megáll az a prófécia amit nemrég olvastunk kicsit feljebb. "Ez majd ellene támad, és fölébe emeli magát mindennek, amit istennek vagy szentnek mondanak, úgyhogy beül az Isten templomába is, azt állítva magáról, hogy ő isten." Ez a templom elsődlegesen nem kövekből áll testvérek, hanem belőlünk, emberekből.

 19Vagy nem tudjátok, hogy testetek a bennetek levő Szentlélek temploma, akit Istentől kaptatok, és ezért nem a magatokéi vagytok? (Pál első levele a korinthusiakhoz 6. fejezet)

A világ feledelme immár nyilvánosságra lépett azzal, hogy Isten szövetsége helyett, amelyet a Szentlélekkel pecsétel el a szívünkbe, nyilvánosan kampányol azért, hogy inkább a szexuális sokszínűséget (amelynek csak egy apró szelete pl. a homoszexualitás) fogadjuk be a templomunkba, azaz a szívünkbe. Ez nagyon csábító, ezért egyenesen gonoszságnak és kirekesztőnek, homofóbnak tűnik, hogy ebbe Isten fiaiként nem megyünk bele. Sajnáljuk, de nekünk, nekem, sokaknak még rajtam kívül fontosabb az Isten iránti engedelmesség, az Istenben maradás, mint a változó, szabados kultúra elfogadása.

Azt is olvastam nemrég, hogy aki a mostani magyar kormányzatot támogatja az pénzéhes, aki majd az ellenlábasokat fogja, az az erkölcs mellett fog szavazni. Nem értek egyet sem az egyik, sem a másik állítással. Szerintem politikai oldaltól függetlenül baromi sok pénzéhes ember van és az erkölcs mércéje nekem pedig valahol nagyon máshol kezdődik, mégpedig itt:

1Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet. 2A föld még kietlen és puszta volt, a mélység fölött sötétség volt, de Isten Lelke lebegett a vizek fölött. (Magyar Bibliatársulat újfordítású Bibliája (2014) Mózes első könyve)

És itt fejeződik be:

21Az Úr Jézus kegyelme legyen mindnyájatokkal! Ámen.(A jelenések könyve 22. fejezet)

A Biblia első és utolsó sorai, és mindaz ami köztük van, tanít bennünket az erkölcsre. Sokkal több ember fog a pénzéhessége miatt kárhozatra jutni, mint a szexualitás igei határainak átlépése miatt. Akármilyenek vagyunk, Isten nélkül a végén baromi nagy bukta lesz. Tudom, hogy a legtöbb embernek ez csak mese, meg ezzel akar tőlük a pap pénzt kicsikarni, stb. Az a helyzet testvérek, hogy nem fog minden pap üdvözülni és nem fog minden meleg ember elkárhozni. Nem vagyunk ám jobbak egymásnál! Isten előtt egyformák vagyunk és egyformán szeret minket, de a bűnt, amit magunkra vettünk kollektív engedetlenségünkkel, lásd a kígyó és az első emberek esete, azt nem fogadhatja el.

23Mert a bűn zsoldja a halál, Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban. (Pál levele a rómaiakhoz 6. fejezet)

Egyetlen fontos dolog van, megismerni Krisztus Jézust és szót fogadni neki, mintha újra gyermekek lennétek. Akkor bármilyen nehézséggel is kerüljetek szembe, Ő ott lesz, hogy segítsen. Jézus mondja:

35Mert aki meg akarja menteni az életét, az elveszti azt, aki pedig elveszti az életét énértem és az evangéliumért, megmenti azt. (Márk evangéliuma 8. fejezet)

Mindenfélét kipróbáltok az életben, engedtek minden vágyatoknak (szex, drog, rock&roll ...) és mégsem vagytok boldogok, s a másnapos  reggeleken jön az üresség? Ezt az életet elvesztve nyerhettek másikat, ezt mondja könyörülő Urad. Jézus mindenki Ura, az engedelmességünktől függetlenül. Az utolsó napon senki sem állhat ellent majd neki.

48Aki elvet engem, és nem fogadja el az én beszédeimet, annak van ítélő bírája: az az ige, amelyet szóltam, az ítéli el őt az utolsó napon. (János evangéliuma 12. fejezet)

Az Úr Jézus mindig közel van hozzátok, csak szólítsátok meg őt, válaszolni fog.

20Így szól az, aki ezekről bizonyságot tesz: Bizony, hamar eljövök. Ámen. Jöjj, Uram Jézus! (A jelenések könyve 22. fejezet)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Látogatás a "Mágusiskolában"

Nem értik a kegyelmet

A szorongók evangéliuma