Legyen gondod rá!

 Több, mint egy hét szabadságot tölthettem itthon, most lassan már véget ér. Csütörtökön és vasárnap gyülekezetünk nagyheti alkalmain voltunk, a húsvéti ünnepnapokon pedig klasszikus keresztény filmeket néztünk a családdal. Ben Hur (1959), Barabás (1961), Királyok királya (1961).


Jutott idő pihenésre, szórakozásra (gyűjthető stratégiai kártyajáték versenyen való részvétel), találkoztunk néhány közvetlen rokonunkkal is, de persze mindent nem lehet belepréselni ennyi időbe sem. Amire sor került azért vagyok hálás Istennek, amire pedig nem került sor, azért nem akarok hálátlan lenni. Tegnap "Isten szólt"  , hogy azért volna valami amiről jó lenne, ha nem feledkeznék el. Ezen az igén keresztül szólított meg:

17 És mondjátok meg Arkhipposznak: Legyen gondod rá, hogy betöltsed azt a szolgálatot, amelyet átvettél az Úrban!(Pál levele a kolosséiakhoz 4. fejezet)




A legyen gondod rá azt jelenti, hogy ne feledkezz meg róla, ne hanyagold el. Pál apostol mindig intelem formájában használja ezt a kifejezést.

13Amíg megérkezem, legyen gondod a Szentírás felolvasására, az igehirdetésre, a tanításra. 14Ne hanyagold el a benned levő kegyelmi ajándékot, amelyet prófécia által kaptál a vének kézrátételével. 15Ezekkel törődj, ezekkel foglalkozz, hogy előrehaladásod nyilvánvaló legyen mindenki előtt. 16Legyen gondod önmagadra és a tanításra, maradj meg ezek mellett, mert ha így cselekszel, megmented magadat is, hallgatóidat is.(Pál első levele Timóteushoz 4. fejezet)

Felelősségem kiterjed az olvasóimra/hallgatóimra és önmagamra is. Az ember agya mindig jár valamin. Szerdán volt egy nem fogadott hívásom a munkahelyemről, s éjszaka már rémálomszerűen jöttek elő a lelkiismeret furdalások, mivel maradtam el, mi nem készült el, mi vár majd, ha ismét bemegyek? Erre is gondom kell legyen, de nem ennek van az ideje amikor nem a munkahelyemen vagyok. Ez a dolog csak be akar furakodni, hogy elvegye az örömömet. Talán más is járt már így, nem csak én.

Aztán járhat az ember esze haszontalan dolgokon is, pl. hogy egy matematikai, logikai, szövegértési kompetenciát megdolgozó stratégiai játékban mit meg hogyan kellett volna, hogy a profibbak ne verjenek a versenyen el. Ezen is járhat az agy végtelenített ciklusban, ha csak erőt nem veszünk magunkon és meg nem állítjuk.

12Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de nem válok semminek a rabjává. (Pál első levele a korinthusiakhoz 6. fejezet)

Ha kiszállunk a mókuskerékből egy időre akkor azt hisszük az a jó, hogy mindent amire nem jut egyébként idő azt most be kell pótolni. De ez lehetetlen. Elégedjünk meg annyival, amit Isten megenged számunkra, és maradjunk mindentől szabadok. Semmi se váljon bilinccsé az életünkben, mint valami démon. Inkább a démonra kerüljön bilincs, ami meg akar kötözni bármivel is bennünket.


Ocsmány egy dög van az illusztráción ugye? Azért használom, hogy valami Isten számára is hasznos teremtödjön egy egyébként haszontalan dologból. De, ha mégis minket bilincselne meg a kísértő, Isten igéjéhez bátran fordulhatunk, mert az fölött egyetlen gonosz léleknek sincs hatalma. Ilyenkor gondolj Jézus Krisztusra aki feltámadt a halottak közül, ezt hirdetem nektek most is, mert ez az én örömhírem, nem más akkor sem, ha Pálhoz hasonlóan, a bilincseket is beleértve néha úgy szenvedek, mint egy bűnös ember. De Isten igéje nincs megbilincselve (Tim 2, 8-9 alapján).

Ma szobabicikliztem egy kicsit, hogy támogassam az általános iskolánkat a millió lépés az iskoládért programban. Ez egy jó cél, biztos vagyok benne, hogy Istennek tetsző dolog. Ha valakinek bejön a kezdeményezés itt olvashat róla:  MILLIÓ LÉPÉS AZ ISKOLÁDÉRT: CSATLAKOZZ

Legyetek áldottak, legyetek erősek!







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Látogatás a "Mágusiskolában"

Nem értik a kegyelmet

A szorongók evangéliuma