A "feketeövesek" klubja

 A "feketeöves" keresztyének figyelmébe: Jézus tekintetén keresztül minden ember szerethető, Jézus tekintete nélkül te sem vagy az. Hol van Jézus a megvetésedben, a feltételezéseidben? Van amikor a "lustáknak" szálka, a "szorgosoknak" gerenda lóg ki a szeméből.



18Aki magától szól, a saját dicsőségét keresi, aki pedig annak dicsőségét keresi, aki elküldte őt, az igaz, és abban nincs hamisság.(János evangéliuma 7. fejezet)

Ha elégedetlenséget tapasztalsz, lehet, hogy nem árt megfeddni az elégedetlenkedőket, de...

3Senkinek semmiféle megütközést nem okozunk, hogy ne szidalmazzák szolgálatunkat, (Pál második levele a korinthusiakhoz 6. fejezet)

"A lelkész akkor hiteles, ha önmagának is prédikál. Az ige hallgatója akkor hiteles, ha önmagára nézve igaznak tartja az igehirdetését" fogalmazott egy lelkipásztor. (link)

Akár előbbi, akár utóbbi nem történik meg helyesen, az megütközést okoz, és sokan fogják szidalmazni a szolgálatot. Ez bármilyen vezetőre igaz. Megszomorodik az ember lelke. Éppen ezért:

3A nekem adott kegyelem által mondom tehát közöttetek mindenkinek: ne gondoljátok magatokat többnek, mint amennyinek gondolnotok kell, hanem arra igyekezzék mindenki, hogy józanul gondolkozzék az Istentől kapott hit mértéke szerint. (Pál levele a rómaiakhoz 12. fejezet)

Mitől lesz az ember valláskárosodott? Ezt a kifejezést egy barátomtól hallottam. Attól, amikor valahonnan a szentséget, Krisztus kirajzolódását várja, de nem kap szeretetet, irgalmat, segítséget és biztatást. Amikor vannak egyenlőbbek az egyenlők között és cselekedetekért cserébe jár szeretet, elismerés, jó szó. Vajon miért repedt meg a nádszál, megkérdezted már? Miért füstölög a lélek ahelyett, hogy lángolni tudna? Amikor azt érezteted a valláskárosulttal, hogy ez az ő hibája, mert nem elég jó keresztény, nem segítesz rajta. Néha csak annyi kellene, hogy meghallgass valakit szeretettel, hogy el merje mondani a fájdalmát, akkor is, ha igaza van, akkor is ha nincs igaza, akkor is , ha csak félig van igaza. Van, hogy valaki állandóan mószerolja és gyalázza a (munka)társait, s ezt neki mind elhiszed, a többiek pedig azt érzik, hogy nem törődsz velük. Aztán nem csoda, ha a társak is kimondják egymásnak hangosan, hogy mi a bajuk veled. Félnek tőled, azért nem neked.

Olykor a tisztelet is többet ér, ha szeretni nem sikerül valakit. Amikor a tisztelet az egyik oldalról, akkor az a másik oldalról is elveszik. Egy ideig képesek vagyunk kenyeret dobálni, ha követ is kapunk, de lassan a kenyér is kővé tud száradni, ha az élet vizével nem tartjuk puhán. Végül csak Isten marad, akihez fordulhatunk, mert Ő nem fogja ránk csapni az ajtót, amikor elmondjuk neki apró-cseprő problémáinkat, hogy lassan már a gyerekét nincs az embernek ideje megölelni, nemhogy az alapvető fizikális szükségleteiről gondoskodni.

 Hajatokat gondozatlanul ne hagyjátok, ruhátokat meg ne szaggassátok, hogy meg ne haljatok, és az ÚR meg ne haragudjék az egész közösségre! (Mózes harmadik könyve 10. fejezet)

9Az ÚR hangosan kiált a városnak – és üdvös dolog félni az ő nevét –: Engedelmeskedjetek a vesszőnek, és annak, aki azt rendelte!(Mikeás próféta könyve 6. fejezet)

Könyörülj Mennyei Atyánk!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Látogatás a "Mágusiskolában"

Nem értik a kegyelmet

A szorongók evangéliuma